when the wind takes her hair

Ikväll åkte Alok med familj iväg till IKEA. Mitt hjärta i London. ...Amen ungefär?
Meeeen, så fick jag inte plats i bilen.
Jag tänkte först ta bussen men såg att jag snällt skulle fått byta buss/tåg 7 gånger. HEH...
Nä, då stannar jag hellre hemma och pluggar ihop något till provet.
Den enda anledningarna (ok nästan den enda) till att jag ville följa med var egentligen för att hindra Alok att köpa hem massa stora (läs enorma) grejer som oftast är väldigt ...fula.
Sist vi var där köpte han hem jordens största (helt seriös) svarta skrivbord. Det tar nu upp en hel vägg i vardagsrummet haha. KUUUL. Jag hoppas innerligt att vi kan få skrivbordet intryckt i "gästrummet" i vårt nästa hus. ^^

Jamen ni hfattar. IKEA ger mig numera inget mer än kalla kårar. 
Sitter här hemma och väntar nu....

Bilder ifrån The Garden Center igår.
Olivia fick välja med lite stenar hem till vår trädgård! 

with music we feel more

Hemma hos E finns det hundratals av bilar att leka med. Olivia zonar ut och rullar bilarna längs med lister och fönsterbrädor. Dom leker så sött nu för tiden. Inte alltid tillsammans, men brevid varandra. Själv sitter jag och Kinga och dricker kaffe, pratar om trädgårdar (yayyyy), uteställen och nya platser att besöka runt om i South West. Det är något speciellt och mysigt med våren och längtan efter den.


9.52


''a (3) portrait of my child, once a week, every week in 2015"

Detta summerar upp hela hennes person! En pajas med hur många ansiktsuttryck som helst.
Och just det. Andra bilden speglar hur hon just nu ser ut på morgonen mot allt och alla. Well. Tills jag frågar om hon vill gå och lägga sig igen.

Ps. Jag älskar sista bilden!

It doesn't get any easier, you just get to know yourself better.

Jag var iväg och träffade Ems ikväll. Vi betade av en pizzahut middag och satte därefter ner rövarna i två biostolar. Fifty shades of grey ja, rätt!
Helt klart sevärt. Även om jag inte är into just det så var det ju definitivt en annan slags skildring. Underhållande! Och med typ världens bästa soundtrack.

Det är alltid mysigt att få lite tid ute för sig själv. Sånt behöver jag ibland. Få andas lite. :)

Påvägen hem köpte jag hem några raw-chokladbarer att ha hemma i skåpet till Olivia. Hon är ett chokladMONSTER, så det känns bättre att mata henne med små rawbitar istället för sockerbomber till Cadbury.

Det finns dock inget som slår att komma hem till denna tjejen!! -Alok som smygfotat oss i kvällsrutinen.

Ett smärtsamt, ljuvligt rus

Jag brukar göra det antingen innan hon vaknar på morgonen eller innan hon vaknar på eftermiddagen. Ja, dom få gångerna hon sover middag vill säga.
Hon älskar det! Och pysselmänniska som jag är så tycker jag det är lika roligt att fixa. Jag använder mig oftast av småsaker från vår lokala "99p shop" eller krafs ifrån Tiger. :)

Imorse blev det dinosaurier! Tidigare har det vart grodor och savanndjur.

 

with you I'm content


Man skulle faktiskt kunna tro att jag gått runt och sovit i två veckor, för det är ju såhär det känns att vakna!

Med ett härligt 3års-gallskrik och ett hår från hell steg jag upp ur sängen. (Från och med nu ska jag se till att håret torkat innan jag slänger mig på nattkudden). Jag fick hålla mig nära Olivia hela morgonen då hon endast ''klarar av'' mig på morgonen med sitt skitdåliga morgonhumör.
Som en jojo sprang jag fram och tillbaka mellan kläder, vagn, snackpackning och en Olivia som rynkar pannan åt allt folk. "Nej Olivia, vad säger man? Just ja, good morning." (Egentligen förstår jag henne lol. Mornarna suger oftast big time). Men så måste man ju uppfostra lite också imellanåt. ;)

Aja, nu ska vi åka till vår favorit-playgrupp. Det är lite av ett party i mitt huvud när vi är där då dom alltid spelar dom senaste hitsen, höögt! När jag skriver "lite" av ett party, så menar jag att om dem hade serverat öl och det var ok så hade jag förmodligen slutat uppe på bordet. Typ.

Men jag lovar när jag säger att Olivia älskar stället lika mycket som jag!

Saker som förvandlas genom tider men ändå består

Vi köpte oss ett medlemsskap på ''National trust'' häromdagen. Det är en organisation som förvarar gammalt, natur och skog. Den som ligger nära oss har ofta aktiviteter för barn, högtid -och årstidsaktiviteter, en sjö, samt en stor inhägnad skog där det finns massor av naturlek för barn. 

Nu hoppas jag att detta medlemsskapet fungerar, så det inte blir som när jag signar upp på gym lol.

Grannen har tjatat på mig i ett par månader nu så jag kände att det var dags såhär innan det fina vädret sätter igång innan dom höjer priserna och innan jag blir 25 och måste betala dubbelt, heheh. 
Jomen jag har förhoppningar om att det blir massa utomhuslek för lillan i vår.
Sen gör promenarder i skogen gott för denna mammasjälen också. 
Två flugor i femton smällar och 27 pund.  På ett helt år.
Den du! jag!

En suddig sista bild men jag kind of älskar den. :)

8.52

 
''a portrait of my child, once a week, every week in 2015"
 

Vi lever vårt bästa liv idag,

för nuet är det enda vi har.


 
Och på det äter vi en risottomiddag!


Ibland är en lögn det finaste man har

Imorse gick vi till Osterly Park med grannarna.
Jag älskar den här tiden på året då solen tittar fram och värmer kinderna, samtidigt som man har en ullig halsduk på sig. Så säger jag jämt när en ny årstid tittar fram, heheh. Att jag älskar den alltså. 

Vi smet in på den lokala farmers market och köpte fågelfrön, samt 1 potatis och 1 bukett vårlökar som Olivia valde ut själv. Det får väl bli någon slags smaksatt potatis mash av det. ^^


Drunknar i längtan

Det var lite av en tabbe att åka på playgroup idag. 'Sportlov' här betyder nämligen KAOS.
Olivia och Molly blev totalstressade, så vi kom och gick nästan med en gång. Iallafall om man jämför me de 4 timmar vi annars brukar sitta där och glo, lol.
Vi gick en runda på stan och köpte kökshanddukar istället. Oså en present till lillan som jag vet att hon kommer ääälska. :)

Jag låter som värsta latte-mamman-hemma-fru-shoppaholic-loving-life kinda människa. 
Njaaa inte riktigt!! (Eller, älskar livet gör jag) men jag är väldigt jordnära. Fråga mamma. Göre ba!

Salladfrossan idag! Den går i perioder den där ^^

så som träden förgås av längtan efter storm

Nu kilar jag & Olivia iväg på play date. Med svenskarna. Det är som ett måste som ropar innifrån, oavsett familj på besök eller inte. Olivia får springa runt och agera ut tillsammans med jämngammal och jag får dricka kaffe och babbla på mitt eget språk ihop med en lika stor tönt som jag själv ;)

Alok åker med resterande gäng in till stan för lite city sightseeing! Och ikväll ses vi alla på middag på Jimmy's spices! Mmmmmmmmm. Har ni inte vart där så är det ett fett(igt) tips! :D

Jag brukar läsa för henne innan läggdags men när hon själv ligger såhär med böckerna, rent -ut -sagt -SMÄLTER JAG!

Hold on to whatever makes you happy

Olivia fyller 3 år om 3 veckor. Hjälp vad det går fort! Jag blir sentimental fleeera gånger om dagen.
Hon är det allra bästa & finaste vi har ♥♥ Så vad ska man hitta på på hennes födelsedag då!? 

Vi vill så gärna hyra en hoppborg till barnkalaset så vi funderar på att skjuta upp det några veckor. Så att vi kan ha ståhej'et ute i trädgården. Om jag känner det engelska vädret rätt så kan vi förmodligen få till det i april :)

På själva födelsedagen blir det kalas tillsammans med pappas sida släkt + vännerna i huset. 
Ihop med en svensk tårta, såklart!

 

14th of February


Vi är inga riktiga hardcore valentines people men imorse gick jag och Olivia upp innan 8.00
och pysslade ihop några valentine cards :) Jomen det luktade rätt hardcore faktiskt.

Aloks mamma, syster och bror är här hos oss nu så det är fullt hus hela dagarna. Jag riktigt ser hur Olivia ÄLSKAR det! Det sprudlar om henne. Vi lagar massa olika mat och är ute på vift hela tiden. Nu ska vi snart iväg till stan och strosa runt en stund.
På vägen dit ska Olivia förbi hennes granne och lämna ett färskt litet valentine's card. :)

all we are chasing is the time

Heeej! Ni är så söta som hör av er och undrar vart jag är ♥
Jag har vart inne i en period som jag inte riktigt kan sätta ord på. Så jag skiter i det just nu. Det får komma med tiden :)
 
Olivia börjar prata & förstå mer svenska (SÅ ROLIGT!!) och vet ni, det är bara mig själv jag kan klappa på axeln, hehehe. Jag har fått slå mig själv på kinden några gånger när jag pratat för mycket engelska. Det finns ju ingen anledning att göra det när det bara är jag och hon!? 

Vi är ute på lekställen nääästan varje dag, och är vi inte det så pluggar jag eller står och trampar på gymmet med min finska vän. Eller så äter vi. I massor. ^^ Man får kompensera upp liksom.

Nästa vecka kommer Aloks mamma, bror och syster på besök så vi håller på att städa ur ett rum på övervåningen så att dom alla får plats!





RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...