bebisfoton!


Ska skriva ut lite foton och hänga upp på väggen! Finns inget finare än ett hem, vars väggar är dekorerade med foton!

När jag var hemma hos kompisar när jag var liten, brukade jag stå och glo på deras väggar (aa sån rolig kompis var jag ;)) Ne, men deras väggar var alltid fulla med foton... och hemma hos oss hade vi roligt nog alla foton liggandes i albumen. UPP PÅ VÄGGEN ska de, varför ska man annars ha massa bilder om dom ändå aldrig syns :)

Nybadad girl <3

Håller på att vänja mig med alla nya rutiner med Olivia här hemma! Hon är vaken ganska mycket på dagarna så egentid finns liksom bara i drömmarna just nu.....eftersom jag oftast sover när hon sover ;)


En nära kär frågade mig idag om jag hade kunnat göra om det. Hon menade detta med att vara gravid/föda barn. HEHE när jag satt med värkar sa jag till Alok att .. ALDRIG MER!!! Men nu när jag fick frågan, så är svaret faktiskt ja. Det är såå värt det! Men inte än på ett BRAA tag. Får väl se hur länge jag menar då. Sist jag sa
"om cirka 2 år" så tog det tre månader. ;)

Adda mig gärna på Rumble (app)! "Trees" Jag är helt fast. Spelar när jag ammar vilket känns som 120 HÄRLIGA gånger om dagen... zzzz haha. Nedå, det är såå mysigt!!

daddy"Godnatt, sovgott ses imorgon"


Jag tror inte jag som liten kunde sova om jag inte fick sagt dessa fraser till den som nattade mig. (mamma eller pappa) Och saklart fatt sagt det tillbaka till mig. Trygghet for ett barn ar saaa viktigt. Det ska jag ge dig min lilla fina. Mamma och pappa ska ge dig all karlek och trygghet vi ager.


OS förberedelser och zzzzz...

Idag har vi hållt på med förberedelser inför OS. 
WOW vad mycket papper som ska fyllas i!!
Jag har skickat email till några av er redan.
Ni som har ett Ni-nummer kommer garanterat att få jobb om ni vill.

Vår lilla bebis sover massa. Och likaså igenom nätterna. 
Eftersom att man blir hönsmamma av att bli mamma så undrar man ju om det är normalt.
Men jag antar att det är det, eftersom hon äter bra när hon är vaken..!
Hur sov era newborns? :)

elf cosmetics

Det har äntligen kommit in ny stock hos elf, så jag tog mig 200 kronor att spendera och fick allt detta!
Får se ifall det är lika bra som alla säger!


Appropå delivery. Vår barnvagn kom men hade en del som inte passade, så vi ska få en ny skickad till oss. Suck, vill ju gå ut och GÅ med lillan! Det är en flash S för de som undrade ;) Och som jag sa fick Alok välja färg. Organge.. haha! Underbaaart!!??


Some beautysleep with my beauty.

Alla era fina kommentarer går rakt till hjärtat. TACK ♥ Så snälla är ni!

Jag & lillan har sovit i 2 timmar efter ha vart på en marknad idag. Det ser ut som en innemarknad, med bara indiska saker/mat/snacks. Älskar det stället. Allt frukt & grönt smakar dunder, är billigt & färskt (bättre än Tescos) Inte overcrowded heller. Lilla O fick för sig att sova i selen hela tiden. Lyx! ..Tills hon sket ner hela mig! Haha
Mitt hår skriker efter uppdaterade slingor. ^^ Jag tror någon sa att jag har 3 paket svenska MOOD som väntar! :) Lyx som förhoppsningsvis inte slutar i bajs. Godnatt!

AAJ

Står inne i duschen och ska schamponera håret och istället för att lägga händerna med schampoo i håret kastar jag det i ansiktet haha. MINA ÖGON!!!!!! Helt roda............

Min förlossningsberättelse i England.


Klockan 05 på torsdagsmorgonen vaknade jag av mensvärk i ryggen. Det änna kom och gick så jag förstod att det var något på gång. Jag sov mellan dessa värkar till klockan 07:00.
Jag väckte Alok så vi åkte in till sjukhuset, vilket ligger 2 minuter bort. Väl där inne hade jag 2-3 starka  sammandragningar per 10 minuter, så jag bad om lustgas att ha brevid min säng.

Vid 12 åkte vi hem eftersom jag bara var öppen 2 cm.
Jag duschade, gick lite i trappor mellan värkarna, satte på mig en TENS maskin, (som lindrar när värkarna kommer). Jag fyllde på med mat i magen och försökte vila. Dock mislyckades jag med det sistnämna då det gjorde för ont för att koppla av.

Vi hade en sån där mobil app som räknade värkarna åt oss. Alok hjälpte mig andas igenom varenda värk, som under HELA dagen kom var 5e minut. Vid 8 på kvällen var jag väldigt trött så vi åkte in till sjukhuset igen.

Jag fick lustgas att ha brevid sängen och fick även stanna över natten! Alok satt på en stol brevid mig HELA natten. Underbara man!! På morgonkvisten hade jag fått lite sömn och Alok hade somnat med huvudet på bordet. Han hoppade han ner i sjukhussängen hos mig i några timmar. Jag andades igenom nästan alla värkar med lustgasen förutom de gånger jag & Alok var uppe och vandrade fram o tillbaka i korridoren. En värk varade föresten i 50 sekunder. Det går väldigt fort dock när man andas igenom.

På "morgonen" vid 12 var jag öppen 4cm, vilket är aktiv labour, så dom skickade INTE hem mig utan gav mig frukost. Värkarna gjorde allt ondare och jag blev frustrerad då vi hade blivit lovade igångsättning på morgonen klockan 08:00, (över 24 timmar efter min första värk)!! Klockan 14.30 sa vi ifrån på riktigt och då efter några minuter kom det en barnmorksa och frågade om jag ville ha epidrual under förlossningen. "Nej, jag vill BADA!"
Vi fick komma till ett jättefint rum med badkarspool. "Här inne kommer du att föda". Barnmorskan var jättesnäll! (första personen på sjukhuset som hade känslor typ)

Jag hoppade i poolen och mamma som hade kommit från Sverige kom med in för att vara med under förlossningen. Jag fick min kära lustgas att ha brevid mig när jag badade. Några timmar gick med regelbundna värkar var 3e minut. Vi kollade mig igen och jag var öppen 5-6 cm. Då gjorde dom så att vattnet gick på mig, för att snabba på förloppet lite. Efter det blev värkarna ännu starkare, så jag hoppade i poolen igen.
När krystvärkarna började vid 18 tiden tog dom bort min lustgas!!! "Det kan stanna av krystvärkarna".
JAHAAAAA, det blev att ta till Alok och mammas händer. Dom gav mig kolsyrad dricka mellan värkarna, vilket hjälpte väldigt mycket (+ deras peppande ord)! Men ibland var man så trött att man hade lust att dra hem och skita i hela alltet. :P

Efter 2 timmar krystande kände vi att det hände för lite, så jag fick komma ner på golvet på en madrass med massa kuddar. Efter det kände jag för att krysta hela tiden utan någon pause. Nere på madrassen tog det 40 minuter och klockan 20:40 kom Olivia till världen. Mamma grät, Alok grät, och jag var såå glad! Och stolt :)

Jag behövde inte sy och efter 4 timmar åkte vi hem :)


Och till er som undrar hur känns det att föda barn!? Har alltid själv undrat men inte fått något svar som jag blirvit klokare på. ^ Såhär kändes det iallafall för mig:
Sammandragningarna börjar som mensvärk och övergår som knivar i magen. Dessa värkar kommer & går och blir starkare ju närmare förlossningen du kommer. Och slutet av förlossningen (om du har en vaginal sådan) känns väldigt brännande och svidande där nere, lite knivigt också. Och de absoluta slutet med huvudet gör så ont att du inte vet vart du ska ta vägen, men det varar inte alls länge! Jag skrek som en dåååååre då, haha.

Jag som inte hade någon bedövning alls, kan säga att man KLARAR smärtan även om det gör jävligt ont..
Men man har ju trots allt gått gravid i 9 månader så man har haft tid att mentalt förbereda sig också :) Man måste ju gå igenom det och smärtan är ju menad att vara där. Den leder till något jättefint!! Tröttheten gjorde att allt blev jobbigare, så sov så mycket det går!!

Massage och bada!

Jag har som nybliven mamma tur att Alok inte jobbar heltid. Eller det beror väl på hur man ser det, men en som jobbar från 8-16 måndag till fredag. Så inget "tillbaka till jobbet" här inte. I helgen jobbade han fredag och lördag bara, sedan "ledig" hela veckan! :D 


Vi ger lillan massage i jojoba olja! Och förra veckan gjorde vi det för första gången och avslutade med ett första bad! Hon äälskade det.

Och nu vaknade Olivia, dags att springa!


mothersday
Halla!!
Idag ar det mothersday i england. Jag trodde inte Alok skulle komma ihag det, oooch det gjorde han inte heller haha.
Men min mor paminde honom lite diskret over facebook om jag inte gissar fel ;) Sa det blev after all en blomma och ett fint kort till mig pa min forsta morsdag :D


Kärleken går inte att beskriva

Dessa känslor!
Det går inte att beskriva känslan att föda fram sitt barn tänkte jag säga hehehehe, för det går fän att beskriva, haha. Om jag får svära och skrika vill säga. ;)

Men den där underbara känslan efteråt!! Att få se sitt barn, att få hålla henne, att få sova brevid henne, amma henne, titta på henne, gosa med henne, trösta henne, ja alltihop. Det är luckorus och lyckotårar gång på gång här hemma. Kärleken går inte att beskriva. Helt jäkla enorm. Jag kommer alltid att göra allt för min lilla pärla.


Mammas & pappas flicka som blir 1 vecka idag.


en+en jamforelse.

Tack sa himla mycket for alla sota kommentarer och gratualationer ♥ Det varmer jattemycket!!

Olivia foddes 49 cm och 3450g
En bild gor ju sig ofta inte sa rattvis nar det galler storleken pa en bebis, sa har ar tva jamforelser :D
Hon ar sa liiiten och go!!

Snusdosan ar inte min.. hade ju som sagt besok fran Sverige i helgen. :)

Barnmorskan har varit har 2 ganger sedan Olivia foddes, och hon har bara gatt ner 150 gram sedan i fredags. Vilket betyder att mina tits verkar veta hur man jobbar. ;) Men ja, faaan vad ont det gor......

Bebis ar har!

Heeej!

Fredagen den 9 mars klockan 20:40
föddes världens finaste Olivia ♥ :D

Det tog över 24 timmar efter första varken(!)
Men jag berattar mer senare ;) Allt har iallafall gatt bra.
Mamma + familj ska hem idag, och vi ska till sjukhuset för en liten spruta.


Besok fran SVerige

Ikväll kommer mamma, Bertil & min yngsta syster Tilda hit. Ska bli jättekul att få umgås med dom lite. 
I somras träffades vi ju, men då spydde jag jämt och var nog världens tråkigaste människa/syster som inte orkade göra ett skit. ^^ Nu ska jag forhoppningsvis kunna vara lite roligare, aven om jag inte kan rora mig jättenormalt sa har jag iallafall energi! :P

Hoppas bebis kikar ut under helgen så att hon får träffa sina släktingar. :) Dem åker hem på måndag igen.


Sötaste Tillisen.

Och igen, hos mormor i somras :D


Magen -jämförelse

Det känns ju som att man har vart gravid hela livet!? Är så stor att allting gör mig andfådd, och allting tar extra lång tid. Jobbigt när man är otålig! :P Kommer inte ihåg känslan i kroppen av att INTE vara gravid. 

Ser fram emot att komma tillbaka till min normala kropp igen. Att få känna mig lite fin med kläder som sitter som dem brukar! Vill springa (bokstavligen!!) in på H&M och släppa lös plånkan lite. Vårkläder!!!

Jämförelse!


 
BAM! Vecka 39.
Har aldrig vart en sån som drömmer om en gentleman, men Alok har verkligen intagit den rollen det senaste och brukar tillexempel öppna bildörren för mig, samt hjälpa mig upp. Annars kan jag ju sitta där.. och sitta haha, för därifrån kommer jag inte utan en gentlehand ;)

ÅHÅÅÅ!

Aromterapin var jätteskön. Mindre skönt var den andra hinnsvepningen som vi gjorde efteråt. Men åhhh, jag är öppen 2 cm och vattnet sa hon kan gå när som helst. Bara och vänta och... vänta :D


En liten kommentar ang inlägget om min mormor. Det är sjävklart min riktiga mormor.
Jag skulle aldrig göra ett sånt inlägg om det annars :) Min morfar som förövrigt är väldigt vit, är/var-innan-pension kapten och var borta i Västindien på 60talet. HÄÄR kan man se lite mer om det.

♥♥♥


En mixed tanke :)

Jag är så himla nyfiken på hur vår lilla tjej ser ut... vilken hy, hår och ögonfärg hon kommer att få!
Det sägs ju att de mörka generna dominerar. Men kan någon då säga varför jag ser ut som jag gör när min mormor ser ut såhär...

Haha, lite komiskt! Jag vet, ser jätteglad ut... men ni vet ju hur cool man var förr. ;)

Nä, det kan bli hur som helst. Min yngsta syster var ju till och med RÖDhårig! Jag tycker det är himla fint med mörkare hy, så vår bebis får mer än gärna ta pappas gener ;) Alok tror hon blir brunhårig, & det tippar jag nog också på! Med bruna ögon.

Mormor är från Thrinidad. Ni vet, karibien. Även så min mor. Fast det syns inte!

Aromterapi!

Nu ska jag & Alok eller.. han kommer väl mest sitta och glo haha, men jag ska få Aromterapi.
Det är något alla som har gått över sitt beräknade födelse datum får göra här i England.

Man gör det för att försöka sätta igång förlossningen naturligt. Jag gillar när det är naturligt,
så det känns som min grej.


weheartit

Det är Reflex Zone Therapy, Aromatherapy (olika massager + zonterapi) och en hinnsvepning. 
Allt som allt tar det 45 minuter. Ska bli såå skönt!!


BLÖJOR

Vi har staplat upp med en jäkla massa newborn/lite större blöjor och tvättlappar. Det är inte den billigaste investeringen att skaffa baby :) Men SÅ värt det, -var bara tvugen att lägga till det också.

Jag och Alok satt på en onlineshop och kom förbi en länk där man kunde köpa blöjor som man tvättar!
Jag är egentligen emot det, eller tanken av det. Men vi sa att varför inte iallafall testa? Så vi köpte hem 5 stycken =) Tycker dom var jättesöta!


Nu blir det hopp i säng. Och mer hopp om att få värkar inatt!

Svensk mat i london

Åhh ni vet känslan när man vart sugen på något i för många timmar? Ungefär 340 timmar för att vara exakt....och sedan ha möjligheten att äntligen få stoppa det i käften? :D SÅ glad är jag idag.

Fick hem min beställning från totally swedish inne vid Baker Street. (lite för långt för en cykeltur just nu i ett skede som höggravid) Men kan säga att det var värt varenda öre alltihop. Nu kan jag äta utan att tänka "det hade ju dock vart bättre med...." :P Nä okej så jäkla deppad är jag inte haha, men ibland sätter sig cravings rätt hårt.

Dom var så snälla och skickade med lakrits marabou :D så nu får jag äntligen testa på den också!
Tack så jättemycket ♥

Nu kan jag göra
- kanelbullar.
- dipp.
- korvstrofanoff.
- favorit salladsdressing.
- sockerkaka.
- & äta upp precis allting.

Hinnsvepning..... vecka 41.

Hallå gotten folket! Ni får ursäkta min uppdatering... eller den ikke existerande.
Jag är fortfarande gravid men det förstod man nog redan, annars skulle detta inlägget börjat helt annorlunda! :)

Jag gjorde en hinnsvepning igår, (vecka 40+5) för att försöka få igång värkarbetet.
Åkte ifrån barnmorskan utan hopp, -thanks to google skulle jag tro ^^. Är ni också sånna som googlar så fort ni undrar något? Jag e hopplös, för mycket googlande på detta huvud alltså. Men det har allt i min ensamhet lugnat mig många gånger såatte. Tack?

Iallafall:
 Igår var jag öppen 1,5 centimeter och inatt gick slemproppen! :D

Vi får se om det händer något snart..... :)RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...