Vad tycker ni om Haydens nya look?




Jag älskar den här röda hårfärgen, och skulle själv vilja testa på den någongång. Men på just Hayden var det enligt mig inte jättefint. Hon passar mycket bättre i blont! :) Vad tycker ni?

Bag it




Jag var ledig första lördagen på en månad igår så vi passade på att åka och shoppa lite.
Hittade en väska som jag fastnade för. Till en svart partyoutfit blev den perfa.


Yatch-fest


Vi var nere på Brasseriet igårkväll och stötte på några vänners vänner. - Alla engelskpratande. Jag började prata med en tjej som är från Waelse, och efter någon timma erbjöd hon och hennes boy oss att komma till deras yatch som de jobbar på. Once in a lifetime ju! Svaret blev självklart ja.

Jag och några av mina svenska kompisar tog oss dit, men dem stannade inte länge, så det var bara jag kvar. Båten var enormt stor, 26 meter lång med 4 våningar!! Vi var 6 stycken, och alla från olika ställen i världen. Canada, Australien, England, Wales, Sydafrika och Sverige. Skitkul var det!!

Är det alltid den blekaste som får ta glanssmällen från blixten? Eller kanske den som har koll på vart man kollar in i kameran. ^^


Timo och tidsobegränsat spelande



Här är Timoteé som är vääldigt inne i Supermario - vi varvar det nu nämligen, utan att låta som en tönt. Ibland ger Timo mig spelet och säger: YOU DO IT, YOU'RE SO GOOD. Och hur inne i spelet jag blir då, behöver vi faktiskt inte på in på haha. Kul har vi iallafall! Ibland undrar jag om jag verkligen är 19 år.. Hjälp.

Nu: Fika med de svenska tjejerna.

Bästa torsdagen på länge.


Nelly ringde och väckte mig ur min mumsiga dröm imorse. Jag var hjärnmässigt helt väck, men gick med på att träffas ute i solen. Vi köpte frukost och satte oss vid utsikten. Sedan åt vi lunch med Sofie på en resturang som ligger på stranden. ..Vi äter inte jämt alltså..


Och såhär glad var Alex i hissen förut.

Jag var tvungen att jobba i 30 minuter mitt på dagen, för att lille Alex var sjuk och behövde skjuts till sin farmor. Nu lät det som att jag har körkort, men så underbart ska vi inte ha det, - det var alltså en vagn jag fick dra med mig sisådär 1 kilometer. 

Bajs hit och bajs dit.


Timo 8 år sitter på toaletten.


Timo: TEREES!!!
Jag: YEA!!??!
Jag springer till toaletten då det låter i hans röst som om han har tappat tån.
Timo: Can you dry my ass, i did some poo.
Jag: ehe,.. can't you do it yourself?
Timo: Nooo it's tooo disgusting!

Han tycker att det är äckligt att torka sin egen rumpa, men han kan tydligen bada i samma badkar som sin lillebror - som bajat i vattnet? Ni märker det nog, men imorgon vid 18-tiden så kan ni väl ägna en tanke till mig, jag lovar att det är just skit jag sysslar med.

;)

Men nej, jag trorkade inte när hans anledning var så patetiskt!

Im fine thanks



Vi tog hissen ner till det en brittisk pub nere på "havsnivå". Man måste alltså gå (obviously) eller ta hissen ner några våningar för att komma ner till havet. Monaco är ju byggt på höjder. Jag bor på typ tredje höjden eller något. - Där Monaco mainstreet är.

Så hiss åker jag varje dag! Tro det eller ej, men man orkar inte gå. Faktiskt. Hissen som ligger precis vid min lägenhet åker så snabbt ner att man känner hur huvudet fylls av blod. Men det kan ju vara skönt också om man gillar känslan av att man faktiskt lever. Jag föredrar dock en smällkäft eller ett gapskratt!

Med handen säkert i fickan


Idag tog jag bussen själv till en främmande stad i ett främmande land. Sist gång jag var i Frankrike, (förutom här spatserandes på gränsen mellan Monaco & Frankrike då) var när jag var 12 och halva familjen bilade genom France. Nu var jag all alone, men vad gör man inte för lite shopping!?!? 
Jag slutade jobba kl 1, och eftersom alla tjejerna hade jobb hela dagen och jag (inte gärna) vill sitta inne i lägenheten som ett fån, så tog jag bussen till Nice!! Det kostar bara 1 euro.. och ni ska se utsikten, den är enligt mig värd lite mer än så.


Det gick inte att fånga den så bra på bild! 
Anyway, jag älskar att se palmer med bakgrund av hav och vita segel.

Lyx? Jamen något sånt iallafall!


När jag och barnen var hemma hos deras farmor skulle vi äta lunch ute på nån resturang. Jag var inte ens beredd på att vi skulle äta ute, men visst, vi hoppade in i bilen och körde iväg.

Helt plötsligt stannar vi utanför ett stor entré där en vakt öppnar bildörrara för oss alla, han tar sedan bilen och parkerar den. Vi sätter och ner och äter en lunch för 2000 kronor!! När vi var klara gick vi ut, där bilen stod max 10 meter ifrån oss. Men tror ni att vi gick dit? Nej, vi stod och väntade på att vakten skulle komma och öppna dörrarna för oss. Haha, dem lever verkligen i en slags lyxig bubbla här nere. ^^

Här var det!


Vad firas honey?

Jag har sån tur att huset mittemot mig inte ligger rakt mittemot utan aningen snett. Därav kan jag avnjuta alla fyverkerier nere vid stranden. Det är just nu både alla sorters färger och alla sorters former. Det låter som halva Monaco bombas bort. Stort. Bättre än nyår hemma i Göteborg kan jag be att få tala om.

Update: 30 sekunder efter att sista raketen är smälld åker brandbilen förbi.

We can make it


Vi har hittat ett kärt litet gym i Frankrike. Den 21 februari och hemkommen från Scweiz börjar vi att smedja våra kroppar. Alltid värt att ge nya vanor en chans. För det kan ju trots allt gå!


Lets talk about you, and the day before us


Jag fick släpa mitt arlse till
familjen i söndagsmorse för att jobba. Jag och barnen åt frukost, lekte och gjorde pärlplattor. Ibland undrar jag om jag fick vara barn tillräckligt länge när jag var liten, för så roligt som jag tycker det är, är nog inte normalt, haha.

Vi gick till barnes farmor, som bor i min byggnad. Jag själv bor på 3e våningen medan hon bor på 33e. Hujeda mig vilken utsikt hon har över stranden, havet och Italien as well. Hon pratar bara franska by the way så man står mer än ofta som ett frågetecken och ler när hon pekar och pratar. Men vet ni, det är bara att säga si si, så löser sig allt. ;)

Bakom denna byggnad finns en pir där kändisar brukar ligga och sola. Man får betala 100€ om man vill komma ut på piren. Om jag visste att typ.. Johnny Depp, MaryKate Olsen eller 
Gunde Svan låg där, så hade jag lätt kunnat betala tusen kronor för att vistas där ute med dem. Är man nörd då?

Detta är den yngsta pojken, han som bara pratar franska, men förstår svenska. Hoppas kunna svara honom på franska om några månader! :)

... Fan vad jag skriver, det brukar inte se ut såhär.


Cheessus!!??


Cheesus!
Jag tog en slags bloggpaus utan att säga till, men det var såå behövt, jag har varit dödstrött. Under den lilla tiden jag suttit vid datorn har jag bara pratat med vänner på msn och sedan bums i säng. I söndags jobbade jag från 07.00-19.00 för att föräldrarna åkte utomlands. - när jag kom hem den kvällen somnade jag på tagentbordet, vilket resulterade i att en nära vän fick uppleva lite udda bokstavskombination i msn-rutan. ^^

Men men, nu är jag back on track och iallafall lite piggare!

Glasstårtan vi köpte till Sofiiee! Kristen tårta sa dom i affären (för ni ser väl jungfru maria?) Jag tror jag åt tre bitar, SÅ god var den. Kände mig dessvärre som en uppstoppad korv efteråt- sådär lagom till utgång. ;)

Kram osåntdär trevligt. Vi hörs om typ tio minuter.

Tjugotredje januari

Den här plus ett par ballerinaskor vill jag dansa runt i till sommaren.


Okej, nu ska jag ta på mig dunjackan och gå till Nelly. Jag har lovat att färga hennes hås till någon slags kastanjljusbrun färg. Det blir nog middag också!


One night out

Igår var... väldigt kul kan man säga. Vi överaskade Sofie med birthday cake och vin. Lite folk kom tillkom och vid midnatt gick vi alla ner till Brasseriet, ett väldigt skönt relaxed uteställe med två barer, en ute och en inne. Vi var där ute hela natten lång, -under maffiga tält alltså- inga ishavsvindar här inte!

Jag ended up with some british people och fick komplimanger för min brittiska acent ;) 
Nörd jag vet, men jag gillar det.

I have no direction in life



Jag träffade den tidigare au pairen Pauline igårkväll- hon som bodde i lägenheten här innan mig osv. Det var skitkul och också skönt att träffa henne. Hon babblade på om hur bra det blir i familjen efter ett tag, och att hon VET hur jobbigt det är i början, (för det är det verkligen) eller var kanske jag ska säga, för det är väldigt mycket bättre nu. Barnen är/var nämligen sjukt jobbiga i början.
Mamman i familjen sa häromdagen att hon tycker det går väldigt bra med mig. Så that's it, Im here to stay! ;)

Oooch, stort grattis till Sofie the Monacoveteran! ;) Happy birthday.


Fly away



Såhär ska jag flyga innan sommaren är slut i Monaco. Jo jag är höjdrädd men kors-i-wäva vilken känsla det måste vara!

Its funny how you loook green


HEJ-SAN,
Jag gick upp och gjorde min yoga, - introducera inte ens bilden framför er snälla;) - åt frukost och tittade på en film. Sen ringde en kompis från Monaco och frågade.. eller ne, bad om att jag, Nelly & Sofie skulle med till Monacos Stadium imorgon och spela pingis. ^^ Det kan bli intressant, eller kul? Givande?

I eftermiddag anländer den tidigare au pairen Pauline till Monaco, så vi ska ut och ta en öl på Brasseriet ner vid hamnen ikväll 

PS. Jag har fått färg - även om röd är tråkigare än brun, så är det bättre än vit. Fattar ni?

Do it now.



Okej, måste spy ut mig lite skit.
Klart att Monaco är fint, mysigt och på sommaren kan jag nog inte ens föreställa mig.

MEN
jag gillar inte att folket är så uppstoppade och trökiga.
Dem är för prydliga, eller försöker iallafall vara? Nästan ingen kan engelska, så att kommunisera på en normal nivå just doesn't work.

Igår fick jag liksom låta som en ko i köttdisken för att dom skulle fatta att jag ville ha nötkött? Haha visst, det kan ju vara kul i en dag eller två men sedan tröttnar man på i-landsidioterna som inte ens kan engelska! Ursäkta.
Men det är väl ändå folket som gör en plats fin, i slutändan.

Chanel eller Topshop



Hade mer än gärna gått klädd såhär en dag, kanske på ett fik vid Frankrikes sydkust. Jag ska hitta mig ett par gula converse har jag bestämt.

I Monaco finns det tyvärr bara exklusiva affärer, Chanelbutiker, Dior, D&G, Burberry, ja -alla dem där ni vet. Man står snällt utanför (på de röda mattorna -herregud) och beundrar vad som finns i skyltfönstren istället.. Ja för råd har man inte ens att gå in. ^^ Tur att man har och är nöjd med H&M och Topshop.


Medelhavet hade lite att bjuda på

Medelhavet hade lite att bjuda på idag! Stora var dem också.

Jobbet idag gick väldigt bra. Barnen åt maten utan att tjöta hål i huvudet på mig. Den liksom bara slank ner i någon slags overklig tystnad. Dem vill alltid titta på film under tiden som dem äter, vilket deras mamma inte vill att dom ska göra.. så den smällen får ju kära jag ta, - och säga nej nej och åter nej. Då springer oftast den ynsta pojken iväg och gömmer sig under sängen. Jag behöver nog inte förklara vem som efter 5 sekunder ligger och ålar brevid? :P Komsi komsi !!

Understanding people



Lägenheten är nystädad & mysig och Tres hoppar i säng framför en film!
PS. Min mail är lite osammarbetsvillig at the moment, då jag inte kan svara på mail, men det kommer! Jag är alltså inte ohyffsad. ^^


Inspiration


Älskade tröjan, skorna och glasögonen. Hade gärna gått så till franskalektionen nere vid hamnen. Med eventuella byxor då kanske, om invånarna här har tur.

Bara några ord och



I can't wait!

Upp & hoppa och ut i solen med dig.


Solen skiner som aldrig förr
 samtidigt som jag dricker färskpressad juice. Jag & Nelly ska snart till ZARA och sedan vidare ner till stranden för att kolla läget, vi har ju inte vart där ännu. Lejtor!


Wanna have an adidas bag


Men just nu, när jag inte kan köpa den så vill jag ha en grön! Men det lär väl ändra sig som allt annat gör.  Jag vet inte ens vad jag vill äta till frukost imorgon. Jo för det brukar jag tänka ut dagen innan, för att ha en möjlighet att ta mig ur sängen. :P Natti!

My life should be


Kvällen igår var som en försmak på det vi kommer uppleva i vår. Vi slutade i glasbyggnaden vid hamnen som jag visat på bild. Längst upp var vi denna gången. Där är det lite mer "klassy". Skitfint med massa kristallkronor, ullmattor och dekorerade kuddväggar' osv. Jag är inte så into sådana fina ställen egentligen, men detta var inte snobbigt eller stelt så jag trivdes. Dessutom bra musik, vilket gör i stortsett allt. Min kamera dog så det blir tyvärr inga bilder därifrån.

Och horor finns det ganska mycket av, speciellt på vissa ställen. Dem sitter på rad och väntar på jobb. Usch och spy! Jag är ganska känslig för den verkligheten, så det tar ett tag för mig att smälta känslan.

Okej, fram med franska böckerna! Jag & Nelly ska söndagsplugga i ett par timmar.
Au revoir!


Good laugh with the kids


Idag skulle jag och de två yngsta pojkarna till en park nära min lägenhet och leka. Den var dock väldigt stängd, så vi hamnade brevid parken - i en annan park? - med en otrolig utsikt över medelhavet. Där sprang vi omkring i över en timma. Sedan gick vi hem - made some puzzle, åt mat och sedan vidare ner till en cirkus i hamnen. Därefter slutade jag 2 timmar tidigare. Har inget emot att jobba lördagar faktiskt.

Utsikten vid parken där vi lekte: (fast på kvällen)


Det är många känslor jag inte kan få ner i ord, men det är underbart. Räcker det?

PS. Vi såg Monacos prinsessa vid hamnen.


Allt är vått, förutom jag då.


Familjen jag jobbar hos bor precis brevid Nelly, så efter jag slutade idag gick jag hem till henne och tjöta skit. Vi ska ut ikväll så jag blir inte långvarig här. Sitter halvnaken och funderar på vad jag ska ta på mig. Alla kläder hänger på tork i hela lägenheten, så jag tänkte 'hår'blåsa något att ta på mig. ^^

Ha en fin kväll. :)


UPS, filåt.


Hej people,
torsdag (fortfarande) och jag har jobbat färdigt. Jag fick skäll av mamman i familjen igår för att jag kom 10 minuter för sent. Kill-me. Tanken är att jag ska börja förbereda maten en timma innan jag hämtar barnen/Timo på skolan, och jag ansåg att jag inte behövde mer än 50 minuter till att laga den bestämda maträtten. Jag trodde inte att det var dödsviktigt, bara att jag gjorde maten klar i tid. Men så var det ikke, så idag kände jag lite press och kom tio minuter för tidigt istället. Jobb som jobb.

Regnet öser iallafall ner som vanligt, så jag tänkte hoppa i säng med malaysiskt kaffe och lite serier, typ vampire diaries! Hörs imorgon. =) Pussy.

Hösthöst


Okej Vampire diaries är inte så dåligt ändå! Men har man för mycket fritid i dåligt väder så blir det lätt att man fastnar i vad som helst. :P Jag satt ju och plöjade igenom sista sesongen av Vänner förra veckan! Det hade jag inte gjort om jag var hemma kan jag ju säga. ^^


Godmorgon torsdag!



Fralla, yougurt och färsk juice är min favorit frukost! Helst efter träning. Idag klarade jag dock inte av att träna då min röv värker. ^^ Av träning alltså. Herregud?

Hm, regnet öser ner och Nelly ska ringa mig efter hennes franskalektion, få se vad vi hittar på!
Ciao

Vart slänger jag fimpen?


Gatorna är verkligen kliniskt rena
här nere!
 
Dem sopas och spolas varje dag, så man känner sig nästan dum när man slänger fimpen på marken. Men vart ska man slänga den då?

Jag kastade en fimp med glöd på, i en papperskorg(?) igår. Fick ganska mycket panik och kollade hela tiden bakåt, ifall det skulle börja brinna haha- man är ju trots allt övervakad av alla kameror, så det hade ju kommit fram att det var den nya au pairen som orsakade brand i stan. Hade det vart i Svealand så hade Tres nämligen sprungit iväg! ^^


Natti :)


Can not wait


©mangofisk

Burberry




Vart tar Emmas ben vägen? I ett grafisk-design-perspektiv så irriterar detta ögat^^

Supermario



Jag kom nyss hem från familjen, har suttit lite barnvakt.
Ibland sitter jag och Timo och spelar på var sitt nintendo som är länkade till varandra men det blir aldrig i så lång tid. Så idag planerade jag upp kvällen och satte mig med spelet så fort barnen hade somnat haha. Nostalgiskt och himla kul måste jag säga.

Resumé 2009



Det bästa du gjort 2009?

Packade resväskan och drog till London.

Det sämsta du gjort?
Men jag är väl goodgirl? Jo, jag tackade nej till en huvudroll i en 60-talsinspirerande svensk film.

Det du saknar från 2009?
Studenten, festivaler och liveband i somras, grill och gitarrspel i slottskogen, London.

Något som förvånar dig från 2009?
Att jag är bi.

Något som gör dig glad från 2009?
Mycket, men om jag måste säga något så säger jag alla konserter jag jobbade & var på med vännor!

Något som gör dig ledsen?
Att en underbar nära sitter oskyldigt i fängelse.

Det du ser fram emot 2010?
Resa, göra saker jag aldrig gjort innan, lära mig franska, träffa nya männsikor och ha kul!


Skutt! :D "Skolan är slut och jag kan göra vad sablans jag vill"

Vårkvällar i slottskogen! :)

Jag träffade slipknot-Craig backstage 2009!! Metaltown, Way out west, grand prix. (bild fr 2008)

Blev auapir för little Ioan. Jo visst saknar jag honom.


Och alla goa vänner jag träffade där.

PS. Jag hittade nyss Madonnas låt med Lil Wayne. Nu kan jag inte slita mig från datorn!


Cause we go no further.


Hey mates!
Det är läskigt när man vaknar upp och undrar vart fan man är någonstans. Jag vaknade upp med sängstången i pannan. Har nog aldrig skelat och funderat samtidigt, så mycket i hela mitt 19-åriga liv. haha.

Denna morgon har jag tränat för första gången på ett år. Hurra! Nytt land, nya vanor.

©mangofisk

Punctuation is poweful


En professor bad sina elever att sätta ut punkter i meningen:
A woman without her man is nothing

All of the males in the class wrote:
A woman, without her man, is nothing.

All the females in the class wrote:
A woman: withtout her, man is nothing.

Är vi förvånade? Inte mycket va... :P



Jag längtar inte hem längre.


Snart springer jag iväg till jobbet. Ska handla grönsaker för att göra en grönsakssoppa till barnen som dem stackarna måste äta innan middagen varje dag.

Ikväll blir det tacos och film med tjejerna!


Ive never told them


Även om man inte orkar träna,
så får man likförbannat göra det ändå! Backe upp och backe ned. Monaco är i stortsett byggt på höjden, likaså alla hus. Det finns hissar utomhus här och var som tar dig upp några våningar om du är lat.

Jag, Nelly & Sofie gick till Carrefur för att handla mat, hujeda mig vad svettig jag blev med dunjackan i solskenet! Kom just på att jag inte har någon annan jacka med mig, bara en väst! - Vad tänkte jag när jag packade min resväska? Jag skulle till södra Frankrike och tog inte med mig en vårjacka?

Carrefur ligger i berget och här är ingången. Och se, Sofie från Skövde sitter i hörnet!

In my sneakers


Gatorna här är övervakade
vart jag än går. Om man skulle bli överfallen (vilket inte händer i säkra Monacoland, men man ska aldrig säga aldrig) så kommer polisen inom två minuter.
Tänkte bara lugna mammas oro. (som köpte ett överfalls-alarm till mig i julklapp). haha ^^

PS. Familjen jag jobbar åt hittade mig via findaupair.com
Jag vet att några sökande själar har undrat detta. :) Godnattt people!


När du tog allt för givet.

Jag & Nelly åt lite kvällsmat hemma hos henne innan vi gick ner till hamnen för att möta Sofie. Hon var en rolig tjej, det märktes direkt! Kul kul. Gillar folk som är öppna med allt, ni vet när man kan prata om vad sjutton som helst. ;)

Imorgonbitti ska vi iväg och shoppa och på kvällen blir det tacos hemma hos Sofie.
Nu börjar det likna något!


It's a good think i dont hear from you


Jag kände nöden och gick för att handla mat förut (eftersom jag inte ens har vatten hemma). Men ack, alla affärer har stängt på söndagar. Är inte det lite antikt? Jag tycker det är riktigt werid, som om hela stan dör på söndagen(?) Det är ju i och försig ganska sant.. Men ändå!!?

Om en liten stund ska jag vandra till Nelly, vi ska sedan vidare till en svensk aupair tjej som heter Sofie. Hon kom tillbaka till Monaco idag efter lite semester hemma i Sverige. Det ska bli funnäy.

Cheers.


Bit för bit och sedan är vi där


Jag & Nelly tog oss till Monaco Casino och kände oss allmänt fattiga. Iallafall i de få minutrar vi befann oss där inne. (okej jag menar alltid här i Monaco) Folk petade in 100 euros-sedlar i maskinerna... Och inte nog med det, dem gjorde det 3 gånger.

Här nedan är Monaco Casino.

En fotbollsagent hittade två vilsna själar och tog med oss till det uteställe som jag har kollat in i smyg. Det ser ut såhääär:


Jag vet en baby som hade gillat detta stället!! När man går ut på altanen där inne, så ser man rakt ut i medelhavet. Kan tänka mig hur fint det är på sommaren.. när man ser nåt ^^.

Okej nu ska jag sova, om det går! Smek osv.

Nyårsbilder i ett nafs




Jag har ju glömt att lägga upp lite nyårsbilder, så dem får komma idag. :)
Jag saknar er mycket.

Lördag söndag



Underbart
som det är så jobbar jag lördagar också och just idag börjar jag kl 12:00, - det kommer att bli olika tider varje lördag, (på söndagar får jag vila som tur är). Å andra sidan jobbar jag bara 4 timmar om dagen på veckodagarna så det är inte så svettigt. Inte mer än vanligt iallafall. ^^ Amen.

Ikväll ska jag & Nelly ut och testa på Monacos nattliv! :D


Saturday



Igårkväll satt jag barnvakt för familjens tre barn. Den äldsta spelar bara tv-spel så honom ser jag inte så mycket av, men vi andra målade och spelade UNO & fia med knuff. Timo 9 år, är tyvärr lika tävlingsinriktad som mig så det blir lite hysteri i mitt huvud ibland. Jag kommer på mig själv att gå in för spelen lite för dödsseriöst. Okejokejokej let the kid win Tres. ^^

Den yngsta pojken 5 år, och jag låg i sängen innan han skulle sova och läste en fransk barnbok. Han lärde mig räkna till tio, och säga blomma, insekt och lampa.

SVAR

Svar kommer denna natt som lovat.
Personligt

Vad anser du utmärker dig som person?
Jag tror jag får säga min humor. Oförutsägbar.

Vad gick du för linje på gymnasiet?
Media

Kan du tipsa om bra shopping och några bra klubbar i London? 
På Oxford Street hittar man det mesta! Om ni söker annorlunda saker åk då till Camden town, en underbar marknad, speciellt på sommaren. Uteställen kan jag nog inte komma med så mycket, vi hängde bara i Kingston där den stoora puben Loyd's (witherspoon) fanns. Och klubbarna Barcadia & Oceana. Dem är bra.

Vilket är ditt bästa tidsfördriv?
Musik, skriva, fota eller se på ett avsnitt serie.

Biter du fortfarande på dina händer?
Haha, a jo jag knager på två av mina knogar av en ovana.

Vart träffade du alla söta flickor i England?
Hihi, Angelina såg jag på framsidan av blogg.se så jag skrev till henne direkt, hon bodde bara bara 10 min från mig. De andra tjejerna var från puben och bloggar.

Favoritfilm och favoritglass?

Komedier och drama, chokladglass med stuff i.

Aupair frågor

Hur är det att arbeta som au pair, berätta! :D
Det är ju ett speciellt jobb eftersom man jobbar i en familj. Det är kul samtidigt som det kan vara påfrestande, - man vet ju aldrig till vilken sorts familj man kommer till. Om man vill ut och resa så är det ett bra sätt att göra det på iallafall! Fritiden är roligast kan jag ju meddela. ;)

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Kl. 15.30 går jag till familjens lägenhet och hämtar pengar för att handla dagens middag. Kommer hem och förbereder grönsaksoppa. Går och möter Timo 16.30 och går hem med honom. Då ska han bada och göra läxor. Samtidigt grejar jag med maten. Den yngsta pojken kommer hem och då badar jag honom. Sedan äter vi, och till sist leker vi. Städar upp efter barnen gör jag innan jag går hem vid 19.30.

Hur mycket tjänade du som au-pair i London? Och hur mycket tjänar du nu i Monaco?
80 pund i veckan i London + inget extra. 120 euro i veckan i Monaco + mat, mobil och lägenhet.
Man tjänar lite pengar på att babysitta ibland också.

Hade du någon erfarenhet med barn innan du började jobba som au pair?
Nej, på mina ansökningspapper skrev jag att jag tagit hand om min yngsta syster.

Hur kommer det sig att du valt att jobba som au pair?
Har velat göra det sedan jag var 14 år, så efter studenten blev ett bra tillfälle!

Hur kom du i kontakt med familjen i Monaco?
Dem kontaktade mig via findaupair.com! Jag hade alltså en profil där.

Hur länge du blir kvar i Monaco?
Till september at least!

Hur trivs/des du i familjerna?
I London trivdes jag till en början.. blev ju nästan kär i frugan i huset, men sedan visade det sig att dem var väldigt konstiga. I Monaco är familjen trevlig men barnen desto "jobbigare", får se hur det artar sig.

Vad ska du göra efter du har vart au pair?
Man vet aldrig vad som händer.. Men just nu så tänker jag att jag ska åka hem och plugga. Men jag hade inte tackat nej till ett jobb utomlands ;) Inte som au pair då.

Bloggen

Varför är din blogg .se?
Jag fick det fixat av en släkting, han har använt sig av webbhotell. Googla så hittar nu mer info :)

Har du fått nya vänner genom bloggen?
Ja några stycken :) hihi

Hur är det att träffa vänner i Monaco?
Det känns jattekul att traffa nya manniskor, speciellt nu när man inte är hemma. Fast det är ju alltid kul iofs.

Kände du till någon annan där innan du kom dit?
Nej men den söta aupairen innan skrev ned alla mobilnummer till resten av de svenska tjejerna här nere. Nya också.

Hur länge har du bloggat?
2 år kan man säga.

Hur fick du bloggen så känd? (förutom att du skriver himla bra!)
Tack sa mycket. :D Men min blogg är ju inte känd!

Vad känns mest rätt, London eller Monaco?
Svårt att säga efter en vecka, men jag tror Monaco kommer få mig att växa mer som person än vad London gjorde. Roligast vet jag inte ännu.. men fy vad roligt jag hade det i London. ♥


Modell Kunis och mycket sömn

Modell: Kunis.

Regnet öser ner i la Monaco! Jag har nyss skrivit ned maten jag ska laga till barnen nästa vecka.

En lång kväll väntar hos familjen eftersom jag ska sitta barnvakt ikväll. Jag kommer i och försig utan tvekan att somna brevid den yngsta pojken ändå, så jag tror jag ändrar mig.. det blir inte alls en lång kväll. :P

Okej okej nu är jag stressad, ville bara komma in och säga hej! Jag svarar på frågorna inatt. :*


Våga fråga


Jag är lite som en oskuld när det kommer till detta, men det är några som frågat om det så jag tänker varför inte! :) Så ja, våga fråga.

Och innan anonym frågar när jag senast noprade ögonbrynen så var det för tre veckor sedan. Svar, jag är lat och bryr mig nog inte så mycket.

Min fråga till er är: Vad gör dig lycklig?


Nej nej nej


Jag kom hem halv tre inatt eftersom jag satt barnvakt. Jag och den yngsta pojken somnade brevid varandra i föräldrarnas enorma säng. Familjen jag jobbar för är väldigt "fina". Allting ska vara prydligt och ordentligt. Då menar jag med städning och uppfostran. Jag känner mig som en liten pedant när jag jobbar.

Familjens kök är specialbyggt, (dem är långa) så när jag lagar mat så får jag stå på tå! När jag sedan vandrar hem till min lägenhet pulserar mina vader, lol. 
Idag gjorde jag kyckling, och Timo sa på både engelska och franska att det var den godaste kyckling han någonsin ätit. KUL! med tanke på att jag är så bra på att laga mat. :)

Clementidtränd pryder massa alleér.

Höger sida är Monaco och vänster är Frankrike. Familjen bor precis på gränsen. Känns faktiskt lite konstigt att vandra mellan två länder sådär.


Sunny times



Ååh, första dagen med sol idag!
Det är 20 grader i mitt öppna fönster och NU luktar det utomlands på riktigt.
Såhär ser byggnaden där jag bor ut.

Imorgon ska jag med Nelly (den svenska aupairen) till en franskakurs. Jag tänkte kolla priser och tider. Men jag ska ju med familjen till Schweiz och åka skidor den 6-20 februari, så jag ska nog inte börja i någon kurs innan det.

Haha

Det är ett ganska stort hål i mitt fönster bakom gardinen. Det kom jag alltså på efter att jag sjungit allt vad jag har.

Slutsats: tejpa hålet eller håll keft!

Och hur kom jag på det? Jo jag hörde ett fönster ovanför min våning smälla igen väldigt hårt. Varför har jag ingen aning om. haha!

The best part is us being together


En svensk tjej Nelly, som också är aupair här nere ringde mig igår så vi bestämde en liten date idag. Så skönt att träffa någon i samma situation. Vi gick ner till hamnen och fikade.

Folket som bor här är väldigt fint så ibland känner man sig som Miss trasch, även om man i Sverige kanske inte alls hade varit det jämfört med folket omkring.

Ni ska se fyra-femvåningsbåtarna här nere.. Man tror inte att folk kan äga så stora båtar. Det gör dom ju bara på film!

Såhär ska dagen se ut


Oj oj oj. Haha!? Barnen som jag tar hand om sisådär tre timmar om dagen är inte dem lättaste. Iallafall inte nu i början när dem testar mig vid varje sektion. Om jag var kristen hade jag ropat på hjälp(!!!)

Halv 5 hämtar jag Timo 9 på skolan, därefter går vi hem och då ska han duscha. Jag börjar lite smått med maten och efter en stund kommer den yngsta Felix 5 hem och ska bada. Timo ska då göra läxorna samtidigt. Den äldsta, B-J 13 kommer hem precis innan maten. Mat vid 18.30 och sedan jobbar jag till halv åtta med lek och städning av leksaker.

Men tror ni ärligt att det fungerar såhär? NEJ haha!
Men vi får ta en dag i taget, idag var trots allt lättare än igår.


Kyckling?


Alltså, jag kan ju bara säga hej jag heter, och tack på franska. Känner mig verkligen helt lost när jag ska handa och undrar om det är kyckling eller gris jag håller i. Och balsam.. hade dem inte vad jag såg. ORYX från Lyon: hjälp mig lite här!!

Tog ett kort ned från supermarket - udden längst bort är Italien.

They are gonna observe you


Ja det var så dem sa till mig. Alla som bor i Monaco vet vems barn det är jag tar hand om, så även om föräldrarna inte har bett om det, så kommer folket här att observera vad jag gör, hela tiden. Haha, amen det känns lite weird faktiskt. :s Läskigt. Då kommer dem säkert observera mig 'off work' också. BEHAVE.

Jag har kopplat in högtalarna som den förra aupairen lämnade kvar, i min dator! Tacka gudarna för spotify. Här är lite av lägenheten.



Nu ska jag ner och handla mat! Börjar halv 5 idag.

3 januari destination Monaco!

Monaco.. Monacoo. MONACOO!
Flygresan gick bra och planet var sjukt litet. (bara så ni vet)

M & P hämtade mig på flygplatsen.. och som vanligt glömmer jag av att man pussar på kinderna. Akward. Dem var väldigt trevliga med humor, speciellt 'pappan'. I bilen till Monaco berättade dem det mesta jag skulle veta. T.ex "if you make a misstake i will kill you" haha nej skämt åt sidan, dem verkar väldigt mänskliga. ^^,

Vi åkte till min studio som dom kallar det (lilla lägenhet) och släppte av mina väskor och sedan vidare till barnens farmor där alla tre barnen befann sig. Den lilla som är 5 år, frågade efter mig så fort jag inte syntes. Medan dem andra två var blyga och sa knappt något. Svårt att veta vem man ska prata svenska och engelska med. Franska är ju ingen ide, än EHE.

Vi åkte sedan vidare hem till familjen där vi åt val. Hade aldrig ätit det innan, det var veery gott. Jag fick med mig lite mat & godis hem, och pengar att köpa mat för imorgonbitti.

Jag slänger upp bilder på min lya imorgon när ljuset har kommit! Jag har det ungefär 25 grader varmare än in GBG, med en doft av palmtrees ;)

Såhär ser det ut utanför mitt fönster just nu.

Then she left


Det har vart fullt upp i min lilla tillvaro innan avresa.
Igår åt vi indisk mat och jag städade ur mitt rum. Sedan kunde varken jag eller Sabina hålla oss i skinnet, utan åkte till stan för att träffas en sista gång, och hennes eric-boy as well.

Resväskorna är nu fullpackade och om dryga halvtimman åker vi till Landvetter!
Marco, pappan i familjen ska möta upp mig på flygplatsen i Nice, sedan vet jag lika lite som ni.
Jag är inte såå nervös faktiskt.


Happy new year


Åhåå, jag kan säga som så att det var en lyckad kväll igår! Vi befann oss i en trea på Lindhomen. Utsikten vid tolvslaget var kanoon. Vi var nog 6 stycken som somnade in i samma rum tidigt imorse. Jag låg med en slags separationsångest innan jag somnade, då jag vet att det kommer dröja massa månader innan jaf får träffa dem igen. Men det var ett bra avslut iallfall! Men ack så jobbig känsla.

Bilder kommer upp så fort jag får tag i dem. :)
Hoppas era kvällar var lovely och att vi får ett fint 2010!



RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...