Beat the street

Vet inte om det var vårvädret eller egentiden imorse som gjorde detta till en av dem bättre dagarna!
Efter att jag lämnat Livi på förskolan åkte jag in till stan för att köpa tennisskor till henne.
Jag köpte ett par med skosnören så att vi i samma veva kan lära henne knyta skorna!

Jag suktade efter kaffe och avnjöt för första gången på läääänge, en på starbucks.
Utan att känna någon som helst stress satt jag och glodde på folk.

Efter förskolan gick vi till lekplatsen. 
Dem har delat ut små ''gå-kort'' till alla barn i området (& säkert massa fler områden också), som fungerar som ett busskort - touch and go. Man samlar poäng och mil på korten, som sedan kalkuleras ihop med skolans alla poäng. Detta för att få fler folk att gå/cykla/vara mer aktiva utomhus. Barnen älskar det och på morgnarna är det kö fram till apparaterna.. Som förövrigt är utplacerade runt om i hela orten
.
Jag som är en utomhussucker tycker förmodligen detta är lika roligt som Olivia.
 

she's a singer

I helgen jobbar Alok dubbelpass, vilket betyder att han åker innan vi vaknat och kommer hem efter att vi somnat. Phu, stackarn!! Som tur är har han vart ledig ett tag så han har fått ladda upp ordentligt innan. 

Vi bjöd hem ett par kompisar vi inte sett på ett långt tag. Även om dem bara bor 5 min gångavstånd härifrån. 
Olivia och Maja lekte picknick under precis hela vistelsen. När dem gick hem igen lagade jag en indisk maträtt på blomkål och potatis. Jattegod. Den blir alltid godast när A inte är hemma. Såååå typiskt hah!!

Nåväl.. har börjat tvätta upp lite bebiskläder till min bb-vaska. Man vet aldrig vad som händer, bäst att vara ute i god tid. Ungefär som när jag skriver julkort i oktober. Överpepp eller uttråkad? Ingen vet, nä. ^^
 
Jag ska försoka lägga Olivia nu. Förut brukade vi hålla henne uppe lite på helgen.. (mest så att vi kunde få den där extra timmen nästa morgon). Men numera vaknar hon ändå lika tidigt, så 8pm it is. Hon är inte den lättaste att få i sang, men med lite consistency så går det oftast på en halvtimme. :)
 
Finaste husbyggarn imorse! 

en sötpotatis senare

Varken jag eller Alok ÄLSKAR sötpotatis men just för att det är bra för A's "diet" så köpte vi hem några för att exprementera lite. Någonting ala Jamie Olivier, vår favorit. 

Vi slängde in sötpotatisarna i ugnen i 45 minuter för att sedan halvmosa dem. I 'potatismoset' hackade vi ner koriander, röd chilli, soyasås, mango chutney, citronsaft, salt och peppar. Och ovanpå detta, en stekt torsk.
SÅÅ Gott! :)


a lover of wilderness

 
Nu är det bara 2 månader kvar tills bebis är beräknad! Låååt tiden gå fort. Vi har Olivias födelsedagskalas, ett påsklov och ett släktbesök därimellan så jag hoppas det rullar på snabbt :) Denna längtan alltså ♥

Jag börjar bli hungrig på nätterna igen. Sådär att jag måste springa upp och trycka i mig första bästa innan jag spyr.
Än sålänge har jag gått upp 12 kilo, och med denna nya roliga natterutinen så räknar jag med another 10. På slutet går man ju oftast upp som mest.

Imorgon ska Alok på möte i Bath så jag och O hakar självklart med. Jag älskar nya platser och eftersom jag inte kan flyga någonstans just nu, så är staden brevid nästan lika rolig som den typiska charterresan till Mallorca ;)

Jag hittade iallafall ett museum ett stenkast ifrån Aloks möte som jag tror O skulle gilla. Jag suger i mig ensamtiden med Olivia nu när jag vet att min tid snart kommer att behöva splittras. Vi gör så mycket vi(jag) orkar. Så nu blir det hopp i säng så att denna flodhäst orkar med morgondagen!

valentine's shapes

Det faktum att Olivia är född i England börjar ta form. Hon frågar efter baked beans på morgonen (vänta, ska bara spy) och hatar svenskt bröd eller fralla med typ skinka, ost eller leverpastej!!!!!? Hon vill också alltid ha vatten till frukosten. Alltså vatten i all ära, jag älskar det. Men inte till frukost! ^^.
 
Hopp annars då? Firar ni denna dag på något speciellt sätt? :) 
Vi har vart nere på marknaden, annars bara vart hemma och ätit gott vi! 

Vi fick målat alla-hjärtans-dag kort till några av Livis kompisar härom..veckan.
Lyckan i att ge! 

one month shy of four

Min lilla tjej blir snart 4 år. Hur sprang tiden iväg så fort? Den ultimata frågan som ingen nödvändigtvis svarar på. Hon är det bästa jag gjort. Vi gjort. Det bästa som finns. Mitt allt

Den senaste tiden har hon växt så mycket, både på längden och i personlighet. Hon berättar, frågar och förklarar. Hon skiljer på svenskan och engelskan i större grad och hon tar för sig mycket mer i alla situationer.
Hon dansar och älskar att ha uppvisning. Helst inne på toaletten ''där pappa inte kan höra'' hah!
Olivias pepp på livet & vardagssysslor är inspirerande. Hon lyser så fort vi gör något tillsammans. Om det så bara är att hänga tvätten. Men helst vill hon hjälpa till att laga mat eller baka.
Hon är en känslig liten varelse. En pratglad drömmare. En tjej som ofta ber om kramar och som helst somnar tätt intill mamma eller pappa om kvällarna. 
Hon säger ofta att hon älskar mig och hur hon inte vill ha någon annan mamma. "I don't want the other mommy, I only want you". Vad hon än menar så gör den gott i hjärtat kan jag lova. ♥♥♥♥

Hon har aldrig tålamod att känna med handen efter bebisens sparkar, men hon springer ofta förbi magen och pussar den i förbifarten. Hon kommer bli världens bästa storasyster. Hennes personlighet är som gjord för det.

Den obeskrivliga lyckan hon ger mig dagligen är riktigt svår att få ner i ord. Det räcker liksom inte med att beskriva henne som person. Det kan heller aldrig riktigt förklara hur himla älskad hon är av oss.

Snart är hon iallafall 4år och eftersom vi inte haft barnkalas de senaste 2 åren så ska hon få ett lite större i år.
Men det vet hon inte om än! :) 
  
Imorse, innan förskolan. :)

Ett spikat namn

Jag kikade tillbaka lite på min blogg idag. Det är alltid roligt. Det är ibland som att läsa någon annans blogg. Saker man inte annars skulle minnas. Skämt man inte ens kommer ihåg, som man skrattar åt igen.
Jag ÄLSKAR att man har så mycket dokumenterat ifrån vardagslivet. 
Och det man inte har dokumenterat är for the safety of others. Men sånt minns man ändå. ;) 
 
Igår hade vi en riktigt lugn dag. Inga måsten. Och då, när Olivia tog en 30minuterslur på soffan kom vi på namnet till bebisen! (Ja, vi vet allt könet;)) - Så nu efter att ha sovit på saken är det spikat och klart.
Det känns speciellt och jätteroligt att ha bestämt det innan, igen. ♥ Vi som trodde vi aldrig skulle komma överrens om något namn. Inte ens när bebis var kommen! 


Idag går vi in i vecka 30 (bild). 11 kilo upp. Ungefär 2,5 månad kvar!

In it's simplest form

I år kommer vi förmodligen åka till Indien i November-December. Det är planen iallafall, beroende på hur vaccinationerna läggs upp till vår mini pea.

Inför denna resan har jag (redan) packat undan en box med leksaker & barnkläder som jag vill ta med och ge bort. Inte till något barnhem, utan till dem fattiga familjerna som lever på gatan. På trottoaren.
 
När jag gick förbi familjerna som bodde där i små "stånd" på gatorna, med tak gjorda av trasor, högg det djupt i magen. Det var första gången jag såg fattigdom på så nära håll. Med egna ögon. Det var barn som plockade upp 'värdefullt' skräp från högar av sopor. Och det var föräldrar som barfota lagade tunnbröd över öppen eld på sidan av trottoaren. 
Visst känner man sig då aningen ytlig när man själv klagar på den vita bordsduken som aldrig blev ren ifrån tomat & vin fläckarna. Fläckarna som spilldes när vännerna var över på stormiddag. Middag som sedan blev över till måndagens matlådor...gjorda av glas eftersom man hatar plast. Hm.

Något som satte sig ännu djupare var ett videoklipp jag såg ifrån en gatufamilj: Det var festival i stan (ungefär lika stor som julen här) varpå kvinnan i hemmet dekorerade "huset". Hon målade fina mönster med färgglada pennor på marken under deras tak gjort på två brädor och en handduk. Thats it. Det var hennes dekoration inför festivalen. För det är ju klart man vill dekorera fint i sitt hem när det luktar högtider.....

Jag tycker detta är så himla mycket att lära av någon som inte sagt ett ljud.
Det är något jag vill att mina barn ska lära & ha med sig igenom livet. Att det lilla och enkla - vad det än är, räcker. För det är tycker jag, det allra finaste.
 
 

you have to rely on whatever sparks you've got inside

Äntligen har jag hittat vagnen som jag vill ha.
Det har vart svårt att hitta en fin/smidig/inte för dyr vagn här i la London stan då ALLA vagnar har så små framhjul!?!? Dem har liksom två megahjul där bak och två små skateboardhjul där fram. Det är (enligt mig) både fult, bumpy för bebis och opraktiskt i stan med hundrafemtio trottoarkanter bara bort till förskolan.
Med den här kommer jag också på bussen utan att göra världsentré. Olivias vagn var verkligen en bred stor klump! ^^
 
 
 
 
 

cause I was too blind to foresee

God fredag!!
Olivia har mått dåligt den senaste veckan, med både feber & feberfrossa... även hosta, magont och ont i benen. Det gör så jäkla ont i magen att se. Jag ligger klarvaken och stirrar på henne nätterna i ända, lol. Sanning! 
Det har blivit mycket gurkmeja-mixar, vitlöksvatten och manuka honung de senaste.

Igår var hon äntligen sitt pigga glada själv igen, så hon fick gå till teaterskolan idag. SOM hon älskar det stället. I slutet av mars har dem upvisning och Olivia har fått rollen som Hund ^^. Eftersom hon är yngst i gruppen, är det väl en ganska så fair roll? ;) 
 

Vi har också vart på ultraljud. Bebis mår bra och växer som h*n ska. Dock är bebisens ena njure fortfarande liiiite större än den ''borde'', så vi fick inbokat ett extra ultraljud vecka 34, vilket känns jätteskönt. Annars hade detta vart det sista ultraljudet innan förslossningen! 

När har man normalt sitt sista ultraljud i Sverige? Så vida man har en frisk & okompliserad graviditet då alltså. - Här ligger den sista runt eller i vecka 28...
Om vi inte hade fått inbokat ett ultraljud i vecka 34 så hade jag bokat in ett privat faktiskt. Lite nojjig är man ju trots allt, denna beloved second time around.

 
Det var meningen att jag skulle mixa ihop med cheesecake nu men jag blev skittrött av detta inlägget, haha!
Imorgon kanske..



RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...