with every fiber of our beings

Covid lockdown i England/London är förmodligen bara något en svensk ser på TV i ett 2 minutersinslag. Men här är det väldigt real och påtagligt.
 
Som på ett fängelse "får" man gå ut 1 timme om dagen här för att träna. Man får även handla mat och åka till tandläkaren/doktor. Man måste ha på sig munskydd på offentliga innomhusplatser.
Man får inte träffa någon innomhus och man får bara träffa EN människa utomhus. 
Alla ikke-nödvändiga ställen såsom klädaffärer, möbelaffärer, kyrkor, lekgrupper, bibliotek mm. är helt stängda. Med undantag lekplatser, dem är öppna och där kan barnen leka fritt vilket dem inte kunde under den första lockdown som varade i nästan 3 månader. Då var alla lekplatser avtejpade.
 

Man ser en större skillnad på första lockdown och andra/tredje. Folk är inte lika försiktiga längre. Människor snuddar vid varandras axlar vid kyldisken utan att reagera. Folk småpratar mer ofta på offentliga ställen. Distansen hålls inte alls förutom i köer. Vår lokala brevbärare är pratglad och tjötar högt om hur regeringen saboterar ekonomin. "De rika blir rikare och medelklassen blir fattigare".
 
Anyhow! Vi glädjer oss åt hälsan, att det är lov och att vi har familj som är på besök, samt att vi fortfarande kan gå ut i friska luften och springa av oss :)
(null)


Kommentarer


Namn:
Lat?
Blogg:

Öppna dig:

Trackback


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...