only purpose is happiness

(null)
(null)
(null)
Fick en fråga om vad vi jobbar med, speciellt nu under covid.
I vanliga fall jobbar vi med event i London men sedan i mars har vi inte haft några event i den form vi är vana vid (sports stadiums and corporate events) Istället har vi skickat personal/vakter till coronatestcenters och vi har även vart på filmproduktioner i Skottland och och östra London. Allt för att deras produktioner ska fungera så smidigt och säkert som möjligt under pandemin.
Vi säljer även coronatester till apotek i Västra innerstaden.

Förra veckan var jag ute på ett jobb, första på 9 månader. Då testade vi (med ett gäng sjuksköterskor) bbc personal för corona innan dem skulle in på produktion. Som jag saknar att vara ute på vift!


with every fiber of our beings

Covid lockdown i England/London är förmodligen bara något en svensk ser på TV i ett 2 minutersinslag. Men här är det väldigt real och påtagligt.
 
Som på ett fängelse "får" man gå ut 1 timme om dagen här för att träna. Man får även handla mat och åka till tandläkaren/doktor. Man måste ha på sig munskydd på offentliga innomhusplatser.
Man får inte träffa någon innomhus och man får bara träffa EN människa utomhus. 
Alla ikke-nödvändiga ställen såsom klädaffärer, möbelaffärer, kyrkor, lekgrupper, bibliotek mm. är helt stängda. Med undantag lekplatser, dem är öppna och där kan barnen leka fritt vilket dem inte kunde under den första lockdown som varade i nästan 3 månader. Då var alla lekplatser avtejpade.
 

Man ser en större skillnad på första lockdown och andra/tredje. Folk är inte lika försiktiga längre. Människor snuddar vid varandras axlar vid kyldisken utan att reagera. Folk småpratar mer ofta på offentliga ställen. Distansen hålls inte alls förutom i köer. Vår lokala brevbärare är pratglad och tjötar högt om hur regeringen saboterar ekonomin. "De rika blir rikare och medelklassen blir fattigare".
 
Anyhow! Vi glädjer oss åt hälsan, att det är lov och att vi har familj som är på besök, samt att vi fortfarande kan gå ut i friska luften och springa av oss :)
(null)


carefully curating who cuts it and who gets cut

 
Dagen efter det mysiga kaoset.
Kanske ännu mer kaos idag med alla leksaker som ska hitta nya hem i skåp och lådor. Sovmorgon fick jag iallafall, lång att jag faktiskt orkade göra min gröna juice när jag vaknade. Den har slackat i några veckor nu. Antar att det är alla j@vla corona-lockdowns som suger energin ur en och motivationen sipprar ut igenom dörrglipan. Men, det ska nog ta slut nångång detta också. Och imorgon ska jag inte strunta i juicen.

Merry Christmas!

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vi firade den 25e på svenskt vis ihop med grannarna! 
Så fint var det :) 


Find the sunshine

(null)

Kändes värt att dokumentera . Barnen har öppnat sina julstrumpor och leker på övervåningen medan jag har instagramcravings (läs nedan). Böcker hjälper till att tysta abstinensen så här ska jag ligga en stund. Nästa år är mitt mål att läsa 20 böcker. Tillbaka till lugnet, bort från telefonen. En dag i taget.

Har inte problem alltså lol, vill bara ännu mer tillbaka till nuet och ifrån den konstanta dopaminutsöndringen. Känner också mindre inre stress i samband med att telefonen ligger på hyllan. :)

God fortsättning på er! 


Christmas eve


(null)

I år fick jag vänta till efter 1 på natten innan jag kunde lägga fram klapparna. Olivia var alldeles för spänd för att somna diekt. Vi firar som resten av landet här, den 25e, och i år har vi även besök ifrån Indien så det är full house. 

God Jul!! 


Något som jäst ett tag

Jag vaknade upp en dag och kände att jag inte kunde sitta tyst längre, så jag började lägga upp lite klipp på instagram för att försöka väcka liv i människor som bara tar till sig EN enda sorts media. TV -och radionyheter. En media som ägs av miljadärer.

Om jag säger att 1 miljon sekunder är cirka 11 dagar - medan 1 miljard sekunder är över 31.000 år, 
då kan man få ett hum om hur rika dessa eliter är. Dem har mer makt än de som faktiskt sitter i makten. Dem äger all media och dem har alltid sista ordet. Dem bestämmer vad som får sägas och inte.

Men, om man gräver djupare på internet (åtminstone nu, tills det har censurerats helt) så hittar man mer. Man hittar bredare fakta och man hittar en annan sanning. En sanning som ibland skrämmer livet ur en. Man blir frustrerad för att media inte tar upp det. Man tar upp det själv men blir sencurerad eller varnad, i ett land där man faktiskt fortfarande har rätt att skriva om det man vill!
Tyvärr vågar nästan INGA journalister längre skriva om den sanning som ingen -aka nyheterna- pratar om.

Det är blandannat därför jag lägger Instagram åt sidan då dem sedan den 20e December updaterade sina terms and condition ifrån 15 sidor till 19 sidor. De nya tilläggen är saker jag inte går med på, så jag tog bort appen ifrån min telefon och loggar endast in på datorn ibland, som jag sedan lätt kan stänga av och lämna hemma.


Nu är jag tillbaka här, mest för mig själv men öppen för alla. Bilder i massor, kanske fler än dem på instagram!

Och från och med nu blir det ingen politik på bloggen, så ingen behöver gäspa hos mig igen. Ville bara förklara för den som undrar varför det står still på instagram.




RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...